top of page

Thu, Apr 25

|

Temppeliaukion Kirkko

Usko ja intohimo

Pjotr Tsaikovski: "Muistoja Firenzestä", Jean Sibelius: Impromptu jousiorkesterille, Osvaldo Golijov: "Sokean Iisain unet ja rukoukset". Helmi Malmgren, klarinetti | James Kahane, kapellimestari.

Liput saatavilla pian
Takaisin konsertteihin
Usko ja intohimo
Usko ja intohimo

Time & Place / Aika ja paikka

Apr 25, 2019, 7:00 PM

Temppeliaukion Kirkko, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki, Finland

Details / Lisätietoja

Vuosisatojen ajan musiikkia on pidetty porttina katarsikseen. Musiikin luomukset heijastelevat usein humaania rakkautta ja rakkauden kaipuuta, sekä luovat ensikäden kosketuksen ihmisen tunteisiin. Katarsiksen ja rakkaudellisten tunteiden seurauksena kuulija saattaa usein kokea samanaikaisesti uudistumisen ja kotiinpaluun tunteita.Harva säveltäjä on kyennyt ilmaisemaan tunteensa yhtä raa´an intensiivisesti kuin Pjotr Tsaikovski ja Jean Sibelius. Teoksissa aistittava intohimo ja kipu, sekä tragiikan elementit tuovat heidän musiikkinsa ihmistä lähelle; länsimaisen taidemusiikin historian kolahtavimpien teosten joukkoon. Vaikka tunteiden ilmaisu onkin romantiikan ajan musiikin avainelementtejä - jopa systemaattisuuteen asti - löytyy tämä voimallinen konsepti jokaiselta musiikinhistorian aikakaudelta. ​ Esimerkiksi barokin ajan musiikki pitää sisällään joitakin poikkeuksellisimmista ja hehkuvimmista ihmistunteiden kuvauksista, puhumattakaan nykymusiikista, joka välittää tunteita joskus esoteerisemmallakin tavalla. Konserttimme ohjelma kantaa diakronisesti intohimon, rakkauden, melankolian, surun ja epätoivon tunteita halki musiikin historian, jakaen ilmaisun hehkuvan intensiteetin.

Tickets / -Liput

 • Peruslippu

  €20.00
  Sale ended
 • Alennuslippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu eläkeläisille, varusmiehille, siviilipalvelusmiehille ja työttömille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €15.00
  Sale ended
 • Opiskelijalippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu opiskelijoille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €10.00
  Sale ended
 • Lastenlippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu lapsille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €10.00
  Sale ended

Total

€0.00

Share Event / Jaa tapahtuma

bottom of page