top of page

Sun, May 19

|

Helsinki Music Centre, Sonore Hall

Suullinen ja kirjallinen

Samuel Strouk: "Mayan uni" - Konsertto harmonikalle, sellolle ja orkesterille. Marion Chiron, harmonikka | Sujari Britt, sello | Samuel Strouk, kapellimestari.

Free entrance!
Back to concerts
Suullinen ja kirjallinen
Suullinen ja kirjallinen

Time & Place / Aika ja paikka

May 19, 2019, 8:01 PM

Helsinki Music Centre, Sonore Hall, Helsingin Musiikkitalo, 00100 Helsinki, Finland

Details / Lisätietoja

Le reve de maya” (Mayan uni) on konsertto harmonikalle, sellolle ja orkesterille. Tämän sävellys antaa mahdollisuuden ns. rajattomaan musiikilliseen ilmaisuun monipuolisuutensa takia. Teoksessa käytetty kokoonpano on ainutlaatuinen ja saa aikaan erityislaatuisen soinnin. Mayan uni onkin ensimmäinen yhdessä harmonikalle ja sellolle kirjoitettu sinfoninen teos.

Lukuisten erilaisten musiikillisten traditioiden sekä säveltäjien innoittamana Samuel Strouk kertoo meille vapautuneen ja eeppisen tarinan; unen, joka on tehty mielikuvista, symboleista ja arvaamattomista käänteistä. Tämä kiistattoman virtuoosinen sävellys on yksi ensimmäisistä crossover -tyylin kulmakivistä: siinä on läsnä samanaikaisesti monen vuosisadan orkesterimusiikin historia, arkaaiset lauluperinteet sekä monenlaiset improvisationaaliset ulottuvuudet .

Samuel Strouk on ranskalainen säveltäjä, kitaristi, kapellimestari ja taiteellinen johtaja. Säveltäjänä ja orkestroijana hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten ulkomaalaisten orkestereiden kanssa.

Strouk on muun muassa arvostetun ”Charles Cros 2018” (Sony Music- Masterworks) palkinnon voittaneen Trintignant Mille Piazzolla -projektin taiteellinen johtaja, sovittaja ja tuottaja.

” — sovitettu, johdettu ja tuotettu Samuel Stroukin erinomaisessa musiikillisessa ohjauksessa”

Le Monde , Patrick labesse

Share Event / Jaa tapahtuma

bottom of page