top of page

Fri, Mar 08

|

Temppeliaukion Kirkko

Sota ja nainen

Ernst Bloch: Concerto Grosso No. 1, Doreen Carwithen: Konsertto pianolle ja jousille, Arthur Honegger: Sinfonia No. 2. Martin Malmgren, piano | James Kahane, kapellimestari.

Liput saatavilla pian
Takaisin konsertteihin
Sota ja nainen
Sota ja nainen

Time & Place / Aika ja paikka

Mar 08, 2019, 7:00 PM

Temppeliaukion Kirkko, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki, Finland

Details / Lisätietoja

0 vuotta sitten maailmassa räjähti. Natsit valloittivat Eurooppaa, ja Neuvostoliitto levittäytyi kohti länttä. Pian lähes jokainen kansakunta oli vedetty mukaan sotaan. Maailmanjärjestys pirstaloitui ja historian suunta muuttui peruuttamattomasti.

Taide on aina heijastanut ympäröivää maailmaa, eikä toinen maailmansota tee tässä poikkeusta. Säveltäjät joutuivat pakenemaan kodeistaan, taistelemaan rintamalla, ja osa heistä kuoli keskitysleireillä. Sävellyksiä jäi kesken, kun elämän suunta muuttui. Helsinki Chamber Orchestran avajaiskonsertin ohjelmaan on valittu kolme teosta, jotka edustavat tämän aikakauden ns. neotonaalisia säveltäjiä. Ensimmäinen teoksista syntyi aikana ennen sotaa, toisen valmistuminen keskeytyi sodan vuoksi, ja kolmas syntyi muutama vuosi sodan päättymisen jälkeen. Ohjelma alkaa Ernest Blochin sotaa edeltäneestä Concerto Grossosta nro 1. Teoksessa on räjähdysherkkä tunnelma, mutta siinä syvennytään myös ajoittain pohtimaan rauhaa, joka maailmaan laskeutui ensimmäisen maailmansodan päätyttyä. Sen jälkeen ohjelmassa seuraa Suomen ensi-ilta Doreen Carwithenin konsertosta pianolle ja jousiorkesterille. Teos valmistui muutama vuosi toisen maailmansodan jälkeen, ja säveltäjä oli itse Lontoon Blitzin eloonjääneitä. Haluamme teosvalinnallamme juhlistaa myös kansainvälistä naistenpäivää esittämällä tämän upean teoksen, jonka on säveltänyt suurenmoinen mutta unohdettu nainen. Väliajan jälkeen jatkamme Honeggerin toisella sinfonialla. Teos tilattiin jo vuonna 1937 mutta sodan vuoksi teoksen valmistuminen keskeytyi, ja se kantaesitettiin vasta vuonna 1942 puolueettomassa Sveitsissä. Teoksen dramaattisten ja painostavien osioiden päätöksessä odottaa koraali, joka lupaa vain kuiskauksen verran toivoa tulevaisuudelle. Ohjelmamme kolme teosta ovat kukin erilaisia tunnelmiltaan, mutta jokainen kuvastaa vahvasti aikansa tapahtumia.

Tickets / -Liput

 • Peruslippu

  €20.00
  Sale ended
 • Alennuslippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu eläkeläisille, varusmiehille, siviilipalvelusmiehille ja työttömille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €15.00
  Sale ended
 • Opiskelijalippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu opiskelijoille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €15.00
  Sale ended
 • Lastenlippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu lapsille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €10.00
  Sale ended

Total

€0.00

Share Event / Jaa tapahtuma

bottom of page