top of page

Thu, May 02

|

Temppeliaukion Kirkko

Ranska ja "Belle Époque" aikakausi

Ernest Chausson: Konsertti viululle, pianolle ja jousikvartetille, Gabriel Fauré: Pianotrio Maurice Ravel: Introduction ja Allegro. Thomas Puissochet, piano | Sami Junnonen, huilu | Iván Bragado Poveda, harppu.

Liput saatavilla pian
Takaisin konsertteihin
Ranska ja "Belle Époque" aikakausi
Ranska ja "Belle Époque" aikakausi

Time & Place / Aika ja paikka

May 02, 2019, 7:00 PM

Temppeliaukion Kirkko, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki, Finland

Details / Lisätietoja

Ranskassa 1800-luvun loppu ja 1900-luvun alku kuvastivat kauan jatkunutta rauhan aikaa, toistuvien, kaoottisten sotien jälkeen, Ranskan kolmannen tasavallan aikaan. Rajaton optimismi, innovaatiot, luovuus, mutta myös imperialismi, johtivat ainutkertaiseen taiteelliseen kasvuun yhteiskunnassa. Tätä aikakautta on jälkikäteen muisteltu "Belle Époquena", eli "Kauniina aikana". Ranska oli globaalin kehityksen kulttuurinen keskus. Tasavallan koulutukselliset, tieteelliset ja lääketieteelliset instituutiot olivat Euroopan kirkkainta kärkeä, ja Pariisi poreili taiteilijoiden hehkuvana keskiönä. "Kauniin ajan" länsimainen taidemusiikki heijastelee syvästi ensimmäistä maailmansotaa edeltäneen ajan hengen euforiaa eurooppalaisissa valtioissa. Alati kasvava kamarimusiikin kysyntä porvariston ja uusrikkaiden keskuudessa yltäkylläisti musiikkielämää syösten kekseliäisyyden ja optimistiset arvot huippuunsa. Kasvanut uteliaisuus eksoottisia kulttuureita kohtaan - kulminoituessaan maailmannäyttelyssä hyvine ja huonoine seurauksineen - vaikutti vahvasti säveltäjien musiikilliseen mielikuvitukseen.

Tickets / -Liput

 • Peruslippu

  €18.00
  Sale ended
 • Alennuslippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu eläkeläisille, varusmiehille, siviilipalvelusmiehille ja työttömille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €15.00
  Sale ended
 • Opiskelijalippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu opiskelijoille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €10.00
  Sale ended
 • Lastenlippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu lapsille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €10.00
  Sale ended

Total

€0.00

Share Event / Jaa tapahtuma

bottom of page