top of page

Tue, Sep 22

|

Temppeliaukion Church

Pohjoismaiset elegiat

Amanda Maier-Röntgen: Pianokvartetto e-mollissa, Edvard Grieg: Andante con moto pianotriolle, Einar Englund : Pianokvintetto.

Tickets Available Soon
Back to concerts
Pohjoismaiset elegiat
Pohjoismaiset elegiat

Time & Place / Aika ja paikka

Sep 22, 2020, 7:00 PM

Temppeliaukion Church, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki, Finland

Details / Lisätietoja

Koronaa koskevat ohjeistukset: Taataksemme kaikille turvallisen konsertin, ja toimiaksemme Suomen hallituksen ohjeiden mukaan, konsertissa on paikkoja 140. Tämä määrä takaa turvallisen 2m:n istumaetäisyyden yleisölle. Nopeasti muuttuvien olosuhteiden vuoksi lippuja ei voi ostaa ennakkoon. Sen sijaan rekisteröidy sivuillamme nyt taataksesi paikkasi katsomossa ja maksa paikan päälle tullessasi.

Liput:

20€ - Peruslippu

15€ - Alennuslippu

10€ - Opiskelijalippu ja lastenlippu

Helsingin Kamariorkesterin tämän syyskauden ensimmäinen konsertti tarkastelee uusin katsein kolmea mielenkiintoista kamarimusiikkiteosta pohjoismaisten säveltäjien kynistä: Edvard Griegin kaihoisaa Andante con motoa piano triolle, Amande Maier-Röntgenin intohimoista pianokvartettoa sekä Einar Englundin laajamuotoista pianokvintettoa, joka syntyi heti Talvisodan jälkeen. Vaikka kaikki kolme näistä säveltäjistä nauttivat suosiota ja mainetta jo elinaikanaan, Grieg ja Englund kirjoittivat vain kourallisen kamarimusiikkiteoksia ja ovat paremmin tunnettuja orkesterisävellystensä tiimoilta. Amanda Maier-Röntgenin tuotanto on sen sijaan ollut unohduksissa hänen kuolemansa jälkeen, kunnes vasta viime vuosina säveltäjän nimi on noussut uudelleen pinnalle. Vaikka nämä kolme sävellystä ovat keskenään erityyppisiä teoksia, yhdistää niitä silti tietynlainen pohjoismainen lyriikka. Laajempien teosten elegistä luonnetta selittänee osaltaan se, että Maier-Röntgenin tapauksessa hänen pianokvartettonsa oli säveltäjän viimeinen valmiiksi kirjoitettu teos ennen hänen ennenaikaista kuolemaansa, siinä missä Englundin pianokvintettoon vaikuttivat suurissa määrin hänen rintamakokemuksensa Talvisodassa.

Tickets / -Liput

  • Rekisteröidy

    €0.00
    Sale ended

Total

€0.00

Share Event / Jaa tapahtuma

bottom of page