top of page

Fri, May 31

|

Temppeliaukion Kirkko

Läheltä ja kaukaa

Felix Mendelssohn: Sinfonia No. 4 "Italialainen", Fredrik Pacius: Muunnelmia laulusta Studenter äro muntra bröder, Robert Kajanus: Air Élégiaque, Bohuslav Martinu: Sinfonietta "La Jolla". Sebastian Silén, viulu | James Kahane, kapellimestari.

Liput saatavilla pian
Takaisin konsertteihin
Läheltä ja kaukaa
Läheltä ja kaukaa

Time & Place / Aika ja paikka

May 31, 2019, 7:00 PM

Temppeliaukion Kirkko, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki, Finland

Details / Lisätietoja

2000-luvun maailma vaikuttaa globalisaation myötä päivä päivältä pienemmältä. Tästä toimii hyvänä esimerkkinä Helsinki Chamber Orchestra, joka on koonnut riveihinsä ihmisiä kaikkialta maailmasta. Tämän konsertin ohjelmalla halusimme juhlistaa monipuolisuutta esittämällä musiikkia säveltäjiltä, jotka inspiroituivat matkustaessaan kauas kotoa, ja myös säveltäjiltä, jotka kirjoittivat partituurinsa täällä Helsingissä. Ohjelma käynnistyy riemukkaissa tunnelmissa Felix Mendelssohnin italialaisella sinfonialla, jonka hän sävelsi nuoruusvuosinaan erään Italian matkansa jälkeen. Tämän jälkeen ohjelmassa on kaksi suomalaista viululle ja orkesterille sävellettyä teosta. Ensin kuulemme muunnelmateoksen ylioppilaslaulusta ”Studenter äro muntra bröder”, jonka on säveltänyt Fredrik Pacius, joka tunnetaan myös Suomen kansallislaulun säveltäjänä. Sitten seuraa mahdollisesti Suomen ensi-ilta kappaleesta Air Élégiatique, jonka on säveltänyt Robert Kajanus, joka mm. perusti orkesterin joka myöhemmin tuli tunnetuksi Helsingin Kaupunginorkesterina. Ohjelmamme viimeinen numero on Bohuslav Martinu´n hurmaava ”La Jolla” Sinfonietta. Teos on omistettu aurinkoisessa californialaisessa La Jollan yhteisössä toimivalle Musical Arts Societylle ja se syntyi säveltäjän asuessa Yhdysvalloissa maanpaossa, kaukana kotimaastaan, Tšekkoslovakiasta. Näiden neljän teoksen myötä haluamme juhlistaa sitä, että riippumatta siitä missä olemme, lähellä tai kaukana kotoa, kaunis musiikki on universaalia.

Tickets / -Liput

 • Peruslippu

  €20.00
  Sale ended
 • Alennuslippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu eläkeläisille, varusmiehille, siviilipalvelusmiehille ja työttömille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €15.00
  Sale ended
 • Opiskelijalippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu opiskelijoille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €10.00
  Sale ended
 • Lastenlippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu lapsille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €10.00
  Sale ended

Total

€0.00

Share Event / Jaa tapahtuma

bottom of page