top of page

Tue, Apr 09

|

Helsinki

Konsertti: VIVALDI!

Jean Sibelius: Impromptu jousiorkesterille, Einojuhani Rautavaara: Adagio Celeste, Antonio Vivaldi: Konsertto kahdelle sellolle, Antonio Vivaldi: Neljä vuodenaikaa. Helsingin kamariorkesterin solisteja | James S. Kahane, kapellimestari.

Tickets Available Soon
Back to concerts
Konsertti: VIVALDI!
Konsertti: VIVALDI!

Time & Place / Aika ja paikka

Apr 09, 2024, 8:00 PM

Helsinki, Ritarikatu 1, 00170 Helsinki, Finland

Details / Lisätietoja

Helsingin Kamariorkesteri esittelee ylpeänä uuden tapahtumaformaatin, ”Immersiivisen konsertin”! Ensimmäinen tapahtuma 9. huhtikuuta 2024 keskittyy kaikkien rakastaman Antonio Vivaldin musiikkiin (muttei vaan siihen!). Tässä formaatissa fokus on orkesterin päätavoitteen - länsimaisen taidemusiikin korkealaatuisen esittämisen - lisäksi pedagoginen, ja antaa samalla yleisölle ainutlaatuisen aistikokemuksen.

Tapahtumassa on kaksi osiota: ”Inside the Orchestra”-osio, jossa yleisölle tarjotaan uniikki kokemus saada istua orkesterin muusikoiden seassa, ja olla heidän kanssaan vuorovaikutuksessa - sekä kapellimestari että muusikot kertovat erilaisia tarinoita, selityksiä sekä oivalluksia esitettävistä teoksista, ja yleisöllä on myös mahdollisuus kysyä kysymyksiä suoraan esiintyjiltä! Tauon jälkeen tapahtuma jatkuu perinteisellä konsertilla, mutta mahdollistaen yleisölle edelleen istumisen orkesterin seassa.

On mahdollista osallistua vain jompaankumpaan osioon, tai molempiin yhdessä! Yleisö istuu orkesterin seassa tai ympärillä koko tapahtuman ajan. Istumapaikkojen valinta on ilmaista ja voit valita itse missä haluat istua; esimerkiksi lähellä kontrabasson syviä matalia soundeja, solistin virtuoottista soittoa, tai kauempana orkesterista yhtenäisen kuulokuvan perässä.

Immersiivinen tapahtuma: ”Inside the Orchestra” (18:00-19:30)

Immersiivisen tapahtuman keskiössä on yksi Antonio Vivaldin kuuluisimmista teoksista, Vuodenajat. Jokaisen vuodenajoista eli konsertoista viululle ja jousille soittaa ja esittelee eri Helsingin Kamariorkesterin jäsen. Tämä on uniikki mahdollisuus oppia lisää musiikista, säveltäjästä sekä teknisistä haasteista jotka solistin tulee selvittää esittääkseen näitä vaikeita konserttoja. Orkesteri esittelee myös yhden Jean Sibeliuksen rakastetuimmista sävellyksistä, Impromptun, sekä alkuperäisessä versiossa soolopianolle (Impromptut no. 5 ja 6) sekä säveltäjän itsensä myöhemmässä sovituksessa jousiorkesterille. Tavoitteena on tuoda esille niin versioiden samanlaisuuksia kuin erilaisuuksiakin, ja tarjota virkistävä näkökulma Suomen kansallissäveltäjän musiikkiin!

Konsertti (20:00-21:30)

Helsingin Kamariorkesteri esittää koko Vivaldiin ja suomalaiseen musiikkiin keskittyvän ohjelmiston, käyttäen Ritarihuoneen upeaa akustiikkaa hyväkseen; orkesteri on aseteltu samoin kuin immersiivisessä osiossa. Konsertti on myös upea mahdollisuus juhlistaa orkesterin jäsenten lahjakkuutta ja virtuositeettiä: kokonaisuudessaan 6 solistia orkesterin soittajista esittää Vivaldin konserttoja.

Share Event / Jaa tapahtuma

bottom of page