top of page

Mon, Mar 01

|

Suoralähetyskonsertti

CelloFest: Italiasta rakkaudella

Giuseppe Martucci (1856-1909): Kaksi romanssia, op. 72, Ludwig van Beethoven (1770-1827): Sonaatti sellolle ja pianolle, op. 69, Edward Grieg (1843-1907): Sonaatti sellolle ja pianolle, a-molli, op 36. Erica Piccotti, sello | Martin Malmgren, piano.

Tickets Unavailable
See other events
CelloFest: Italiasta rakkaudella
CelloFest: Italiasta rakkaudella

Time & Place / Aika ja paikka

Mar 01, 2021, 7:00 PM

Suoralähetyskonsertti

Details / Lisätietoja

CelloFest  ja Helsingin Kamariorkesteri kutsuvat teidät konserttiin, jossa  esiintyvät italialainen sellisti Erica Piccotti ja HelKamin  perustajajäseniin kuuluva pianisti Martin Malmgren. Musiikillinen matka  kuljettaa meidät aluksi Italiaan ja kuulemme Giuseppe Martuccin kaksi  romanssia. Sitten pysähdymme Saksassa ja pääsemme nauttimaan Beethovenin  kepeästä kolmannesta sellosonaatista, ennen kuin matka jatkuu  pohjoiseen ja Norjaan Edward Griegin intohimoisen sellosonaatin sävelien  pariin. Martuccilla oli tärkeä merkitys elvyttäessään Italian  kiinnostuksen absoluuttiseen musiikkiin, ja hänen kaksi romanssiaan  tuovat esille säveltäjän lyyrisen puolen. Lyyriset sävyt hallitsevat  myös Beethovenin A-duuri sellosonaattia, josta on sanottu, että se oli  ensimmäinen sonaatti mikä antoi pianolle ja sellolle yhtä suuren  painoarvon. Konsertin päättää kiihkeäsävyinen Griegin sellosonaatti,  joka muistuttaa hänen pianokonserttoaan samassa sävellajissa. Tämän  teoksen Grieg itse esitti vuonna 1906 yhdessä viimeisimmistä  konserteistaan, yhdessä nuoren nousevan tähden, Pablo Casalsin kanssa.

Konsertti striimataan suorana lähetyksenä Temppeliaukion kirkosta 1.3.2021 klo 19. Italian Suomi-Instituutti ystävällisesti tukee konsertin järjestämistä.

Share Event / Jaa tapahtuma

bottom of page