top of page

Thu, Apr 27

|

Temppeliaukion kirkko

Helsingin Kamariorkesteri: Jäähyväisiä ja uusia alkuja

Felix Mendelssohn: Jousisinfonia nro. 10, Bo Linde: Pianokonsertto nro. 1, Franz Schubert: Tyttö ja kuolema (sov. Gustav Mahler). Martin Malmgren, piano | Aku Sorensen, kapellimestari.

Tickets Available Soon
Back to concerts
Helsingin Kamariorkesteri: Jäähyväisiä ja uusia alkuja
Helsingin Kamariorkesteri: Jäähyväisiä ja uusia alkuja

Time & Place / Aika ja paikka

Apr 27, 2023, 7:00 PM

Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki, Finland

Details / Lisätietoja

Nuoruus vaikuttaa musiikissa monin tavoin. Se voi näkyä muun muassa suurena intohimona, kokemattomuutena sekä naiiviutena. Nuoruus on parhaimmillaan sekä koskettavaa että voimaannuttavaa, ainakin meidän nuorten orkesterimuusikoiden mielestä! Tämä konsertti, joka pidetään orkesterin jo perinteiseksi kotipaikaksi muodostuneessa Temppeliaukion kirkossa, yhdistää ohjelmassaan kolmea nuorta säveltäjää joilla on vain 15 vuoden ikäerosta huolimatta täysin eri näkemykset elämästä. Mendelssohn sävelsi konsertissa esitettävän Jousisinfonian vain 14-vuotiaana sävellysharjoituksena, ja teoksessa onkin kuultavissa yllättävän kypsä lähestymistapa nuorelta Mendelssohnilta. 21-vuotias Linde sävelsi huumaavan nopeaan tahtiin ihan kuin olisi jotenkin mystisesti aistinut elämänsä päättyvän lyhyeen. Schubert puolestaan ollessaan 29-vuotias pohti pelon ja kuoleman lohdutuksen tuomia tunteita kohtalokkaan lääkäriltä saadun diagnoosin jälkeen. Jo nuoruudessa koetaan runsaasti elämän eri puolia ja musiikin voiman kauneus, ilo sekä syvyys auttavat meitä kaikissa elämän vaiheissa.

Tämä ohjelmisto keskittyy myös nuoruuteen muutoksen hetkenä, välillä iloisena, välillä surullisena - tai molempina - kuvaten jäähyväisiä ja uusia alkuja jotka ovat meille kaikille tuttuja nuoruudestamme. Konsertti on samalla Helsingin Kamariorkesterin jäähyväiset kahdelle perustajajäsenelleen, jotka jatkavat kohti seuraavia haasteita musiikillisilla poluillaan oltuaan merkittävissä rooleissa luomassa orkesteristamme mitä se tänään on.

Tickets / -Liput

 • Peruslippu

  €35.00
  Sale ended
 • Alennuslippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu eläkeläisille, varusmiehille, siviilipalvelusmiehille ja työttömille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €27.00
  Sale ended
 • Opiskelijalippu

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu opiskelijoille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €15.00
  Sale ended
 • Lastenlippu (-13-vuotias)

  Tämä alennuslippu on tarkoitettu lapsille. Ole valmis esittämään lipuntarkastuksessa alennustodistuksesi.

  €10.00
  Sale ended

Total

€0.00

Share Event / Jaa tapahtuma

bottom of page